На 17 декември в Интер Експо Център млади ентусиасти и опитни професионалисти ще премерят сили в състезанието с роботи

 

Робо Лига България е платформа за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката, която за четвърта поредна година организира “Национално състезание по роботика”. Тазгодишното предизвикателство ще се проведе на 17 декември, в Интер Експо Център, София. Организаторите споделят, че с всяко следващо издание отборите стават все по-силни, а надпреварите, по-интригуващи. Още със стартирането на регистрацията в сайта на състезанието на 1 декември, всички се интересуват кои ще бъдат най-добрите клубове по роботика в България за 2016 г. и какви ще са тазгодишните изненади и награди на форума.

Със сигурност целодневният робо-маратон ще предложи интересна и развлекателна програма, а входът – отново ще е гостоприемно свободен. Състезанието с роботи ще се проведе в няколко различни дисциплини: мини сумо, следене на линия, супер линия, лабиринт по линия, 3D лабиринт и свободен стил, като новите две категории са: Drone arena и LEGO challenge.

Диман Михнев, един от организаторите на „Робо Лига България“ уточнява: “Всяка категория е препятствие за роботите и представлява технологично предизвикателство за отборите. Дисциплините са се утвърдили с времето като интерактивни и лесно достъпни, но понякога се превръщат в изпитание дори и за напредналите отбори. Забележително е как специалисти и любители от различни сфери, обединяват сили, за да покажат своето най-добро технологично решение”.

Основен спонсор на събитието са Вистеон Електроникс България ЕООД, които тази година, освен традиционните предметни награди, са подготвили и допълнителнa награда за студенти и ученици от 12-ти клас – специализирано обучение в областта на софтуера и електрониката. Вистеон подкрепя каузата на Робо Лига от години. Целта им е да събудят интереса на  младите към технологиите и роботиката и да покажат, че изучаването на технически науки е интересно и забавно:

Радваме се, че за четвърта поредна година имаме възможността да сме част от събитието. Участието в Робо Лига България много помага на учениците и студентите при въпросите, свързани с професионалното им ориентиране и развитие. През годините доказахме, че в България има много талантливи хора. Вярваме, че българската младеж притежава потенциала да промени бъдещето на страната ни”, споделят от екипа на Вистеон.

Благодарение и на други спонсори,“Робо Лига България” са подсигурили още мотивиращи награди:

  • За кандидат-студенти – преференциален прием на кандидат-студенти отличили се на състезанията по Роботика в специалност по избор във факултет „Автоматика“ на Технически Университет-София (ТУ-София).
  • За кандидат-гимназисти – преференциален прием на кандидат-гимназистите отличили се на състезанията по Роботика в Професионална гимназия по електротехника и автоматика – София (ПГЕА).

Организаторите очакват всички от любители до професионалисти да програмират плановете си и на 17 декември 2016, събота, от 9:00 до 17:00 ч. да посетят Робо Лига България 2016 – четвъртото Национално състезание по роботика в България.
ВХОД СВОБОДЕН! 

Допълнителна информация:

Робо Лига България е платформа за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката. Инициативата организира Националното състезание по роботика за четвърти пореден път тази година. Събитието изправя млади ентусиасти и опитни професионалисти пред предизвикателството да конструират и програмират сами автономни роботи, с които да вземат участие в разнообразието от дисциплини.
Платформата осигурява на участниците възможността да участват в тематични обучения и семинари, както и да съпоставят нивото на прогреса си в сферата на роботиката на национално равнище. Победителите ще се радват на интересни и конструктивни награди, а щастливци сред учениците и студентите ще получат преференциален прием в някои учебни заведения.
ВХОД СВОБОДЕН!
www.roboleague.bg
https://www.facebook.com/events/1802515586691941/

Visteon се гордее с наследството си в автомобилната индустрия. Компанията започва дейността си след като се отделя от Ford Motor Company, а впоследствие придобива бизнес звеното електроника от Johnson Controls. Visteon успешно трансформира бизнеса си във фокусиран в електрониката доставчик с водещи позиции на пазара в Азия, Европа и Северна Америка. Към днешна дата 11-те хиляди служители на Visteon по целия свят са се посветили да прилагат таланта, технологията и глобалните ни ресурси за преобразуване на опита с електрониката в автомобилния кокпит.

Вистеон България
Вистеон България е технологичен център с повече от 680 служители с познания в областта на софтуера, хардуера и механиката. Това е вторият по големина развоен център на Visteon, в който понастоящем се работи по създаването и развиването на над 30 проекта за милиони коли в бъдещото масово производство.
https://visteon.bg/

robo-league-2

robo-league-3

robo-league-4