История

Visteon се гордее с наследството си в автомобилната индустрия. Компанията започва дейността си след като се отделя от Ford Motor Company, а впоследствие придобива бизнес звеното електроника от Johnson Controls. Visteon успешно трансформира бизнеса си във фокусиран в електрониката доставчик с водещи позиции на пазара в Азия, Европа и Северна Америка. Към днешна дата 11-те хиляди служители на Visteon по целия свят са се посветили да прилагат таланта, технологията и глобалните ни ресурси за преобразуване на опита с електрониката в автомобилния кокпит.

Глобален лидер в областта на технологиите

Като един от най-големите в света доставчици на автомобилна електроника – и единственият, който е фокусиран изключително върху кокпит електрониката – Visteon създава, проектира и произвежда високотехнологични продукти за електрониката и решения за свързаната кола, които гарантират на водача и пътниците удоволствие от пътуването и непрекъсната свързаност на автомобила. Visteon снабдява почти всички водещи производители на автомобили, включително BMW, Daimler, Ford, General Motors, Nissan и Hyundai.

Вистеон България

Вистеон България е технологичен център с повече от 680 служители с познания в областта на софтуера, хардуера и механиката. Това е вторият по големина развоен център на Visteon, в който понастоящем се работи по създаването и развиването на над 30 проекта за милиони коли в бъдещото масово производство.

Отдели

Вистеон България включва 7 отдела в различни сфери:

Отдел Софтуер отговаря за софтуерните разработки на устройства в автомобила като вградени системи за инструментални клъстери, дисплеи, бордова електроника, свързаност и инфотейнмънт.
Отделът Системи е съставен от две направления. Направлението тестване или продуктова валидация се занимава с разработването на автоматизирани тестове въз основа на спецификации с технически изисквания. Тестовете се правят върху реалния продукт, като впоследствие резултатите се анализират. Направлението продуктови спецификации отговаря за предоставянето на спецификации с изисквания на всички други отдели, съобразени с изискванията и очакванията на клиента.
Отдел Механика участва във всички проекти за разработване на различни електронни устройства в автомобила. Отделът отговаря за механичния дизайн и разработката на модули за автомобилната индустрия, CAD модели и чертежи, допуски, изчисления на пластмасови и метални части и др.
Отдел Хардуер отговаря за хардуерните разработки на автомобилните устройства, част от процеса по дизайн, който включва: архитектурен дизайн, изпълнение на дизайна и проверка. Той подпомага екипите, които разработват продуктите с различни дейности като дизайн на платки, тестване в определена среда, анализ на електромагнитната съвместимост и механиката, създаване на прототипи и анализ на оптиката.
Отдел Качество следи за изпълнението на всички проекти спрямо вътрешните и външните изисквания за разработване на устройства за автомобилната индустрия.
Информационни технологии, Финанси, Човешки ресурси, Снабдяване, Преводи и Администрация.