История

Юридически създадена през 2000г. компанията Visteon се гордее с много по далечно автомобилно наследство, започвайки като отделение от Ford Motor Company и придобивайки отдела за електроника на Johnson Control през 2014г. Visteon успешно трансформира бизнеса си в доставчик на електроника с водещи позиции на пазара в Азия, Европа и Северна Америка. Днес около 10 000 служители на Visteon по целия свят посвещават талант, технологии и глобални ресурси, за да трансформират електрониката в съвременните автомобили.

Глобален лидер в областта на технологиите

Като един от най-големите в света доставчици на автомобилна електроника – и единственият, който е фокусиран изключително върху кокпит електрониката – Visteon създава, проектира и произвежда високотехнологични продукти за електрониката и решения за свързаната кола, които гарантират на водача и пътниците удоволствие от пътуването и непрекъсната свързаност на автомобила. Visteon снабдява почти всички водещи производители на автомобили, включително BMW, Daimler, Ford, General Motors, Nissan и Hyundai.

Вистеон България

Вистеон Електроникс България е технически център с над 940 служители с опит в разработката на софтуер, хардуер и механика. Това е най-големият световен технологичен център на Visteon, който в момента се фокусира върху проектирането и разработването на платформи и потребителски решения за милиони автомобили в бъдещо масово производство. Общия брой на активни проекти, за които отговаря центърът надхвърля 280 броя.

Отдели

Вистеон България включва следните отдели:

Отдел Софтуер отговаря за софтуерните разработки на устройства в автомобила като вградени системи за инструментални клъстери, дисплеи, бордова електроника, свързаност и инфотейнмънт.
Отделът Системи е съставен от две направления. Направлението тестване или продуктова валидация се занимава с разработването на автоматизирани тестове въз основа на спецификации с технически изисквания. Тестовете се правят върху реалния продукт, като впоследствие резултатите се анализират. Направлението продуктови спецификации отговаря за предоставянето на спецификации с изисквания на всички други отдели, съобразени с изискванията и очакванията на клиента.
Отдел Механика участва във всички проекти за разработване на различни електронни устройства в автомобила. Отделът отговаря за механичния дизайн и разработката на модули за автомобилната индустрия, CAD модели и чертежи, допуски, изчисления на пластмасови и метални части и др.
Отдел Хардуер отговаря за хардуерните разработки на автомобилните устройства, част от процеса по дизайн, който включва: архитектурен дизайн, изпълнение на дизайна и проверка. Той подпомага екипите, които разработват продуктите с различни дейности като дизайн на платки, тестване в определена среда, анализ на електромагнитната съвместимост и механиката, създаване на прототипи и анализ на оптиката.
Отдел Качество следи за изпълнението на всички проекти спрямо вътрешните и външните изисквания за разработване на устройства за автомобилната индустрия.
Отделът се занимава с разработването на програми с алгоритми и елементи от областта на невронните мрежи и изкуственият интелект. Решенията се прилагат в продуктите на Visteon с добавена реалност, ADAS системите и др.
Екипът ни се занимава изцяло със създавaне на 2D и 3D UX/UI иновативни кокпит решения, динамични анимации, създаване на прототипи и 3D симулации. Дизайн студиото в София изработва и имплементира визуални решения и комплексни бизнес логики с технологии в реално време за крайните ни клиенти, и е в постоянно сътрудничество с нашите отдели Системно инженерство, Софтуер, Хардуер, Валидация. Екипът ни притежава сериозен доказан опит и технически капацитет в обастта, в която работим не само за България, но и на глобално ниво.

Информационни технологии, Финанси, Човешки ресурси и Администрация.

Отелът търговски специалисти се грижи за комуникацията и договорите към преките и непреките доставчици по всички проекти на компанията.
Екипът от мениджъри е фокусиран върху координацията и ефективното изпълнение на всички наши проекти.