Инженерна академия на Visteon

Преглед на академията

Открийте най-големите инженерни предизвикателства в разработването на автомобилна електроника.

Получавате възможност за индивидуално обучение и наставление от много опитни професионалисти.

Бъдете част от динамичната среда на автомобилната индустрия и автомобилните производители от цял свят – Daimler, BMW, Porsche, VW, Mazda, GM, Peugeot, Citroen, Renault, Ford, други.

Научете и докажете, че може да станете постоянен член на инженерния екип на Visteon след успешно завършване на академията.

Цели на академията

Запознайте се с основите правила за създаване, конструиране и тестване на автомобилен продукт.

Тестване съгласно стандартите на International Software Testing Qualifications Board (ISTQB).

Основи на автомобилното електронно инженерство.

Наблюдавайте структурите на C/C++/Algorithms/Data през продукти вградени в реалния свят.

Открийте основите за създаване на безгрешен и устойчив софтуер, който ще работи непрекъснато, 365 дни в годината.

Обучавайте се в методи за анализиране, откриване и коригиране на грешки, разрешаване и тестване на комплексни практически софтуерни проблеми в реална среда.

Разберете повече за програмирането и операционната система в реално време. Как да се справите с ограничена изчислителна мощност и ресурси.

Курсове на Академията

Модулите включват теоретични обучения, примери в среда с реални проекти и практически упражнения.

Всеки курс е съставен от лекции/упражнения, които се провеждат във Visteon (средно 8 часа на седмица) и упражнения за домашна работа. Всяко упражнение за домашна работа е част от крайната оценка за модула.

За тези, които успешно завършат програмата, ние предлагаме

– Стажантска програма на Visteon за 3-6 месеца

– Трудов договор с Visteon като младши инженер

История на успеха от Академия 2015 г.

Инженерната академия на Visteon стартира през септември 2015 г. с 24 човека. Двадесет от тях успешно издържаха обучителните модули за срок от три месеца. Горди сме да кажем, че в момента 16 млади и ентусиазирани хора работят в екипа на Visteon като стажанти или редови служители. Следващият клас на Академията започва през май 2016 г. и дори очакваме още по-голяма успеваемост.

История на успеха от Академия 2016 г.

С голям ентусиазъм стартирахме Инженерна Академия 2 и за първи път включихме две групи: Software и Mechanics. След оспорвана конкуренция през май 2016 г. Академията стартира с 18 участника, избрани от 150 кандидати. Повече от 10 преподаватели от Visteon инвестираха от своето време и в резултат 12 ентусиазирани млади професионалисти завършиха успешно и се присъединиха към екипа на Visteon през август: 10 човека в отдел Software като служители и стажанти; 2 човека в Mechanics като стажанти. Екипът на проекта бе поканен да кандидатства за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България за образователни IT проекти с голям обществен принос.

История на успеха от Академия 2017 г.

След две успешни издания бяхме повече от развълнувани за третото. Инженерна академия 3 се проведе от април до август 2017 г. и отново имахме силно мотивирани и талантливи участници. Академията стартира с 24 човека, които научиха повече за C/C++ development, Electronics and software for embedded systems, Data structures and algorithms, Object oriented design под вещото ръководство на професионалистите от Visteon. Закриването беше на 12 септември, когато приветствахме 19 нови колеги от Академията, наети на стажантски и постоянни длъжности.

История на успеха от Академия 2018 г.

Дългоочакваната и вече добре позната сред студентите Инженерна академия 4 стартира през октовмри 2018. Получихме многобройни кандидатури и след няколко дни в процес на интервюта 26 човека успешно стартираха програмата. Нови преподаватели от Вистеон се включиха в Инженерна академия 4 и споделиха своите знания и умения. След три изпита и няколко месеца на усилена подготовка и работа, в края на февруари 2019 г. 20 млади ентусиасти се присъединиха към компанията като стажанти и редовни служители.

Основи на програмирането

Основи на C/C++

Създаване на програма – предварителна обработка на данни/компилация/свързване

Program Segments и Run-Time Execution

Основи на операционни системи в реално време

Проверка на знанията

Софтуерен дизайн и разработване за автомобилни продукти

Преглед на автомобилните системи

Основи на автомобилната електроника за софтуерни инженери

Софтуер за вградени системи

Основен инженерен метод и умения за разрешаване на проблеми

Проверка на знанията

Напреднали курсове за бъдещи професионалисти в автомобилната индустрия

Техники за високотехнологичен дизайн и софтуерно разработване

Тест и валидация – основи на тестването

Тест и валидация – тестване посредством Software Life Cycle

Проверка на знанията