ЗА ХАКАТОН

Вистеон е един от най-големите световни доставчици на автомобилна електроника и единственият, който е фокусиран изключително върху електрониката в купето. Компанията проектира и произвежда високотехнологични продукти като табла, дисплеи, модули за свързване с мобилни устройства и телематика. Решенията гарантират на водача и пътниците удоволствие от пътуването и непрекъсната свързаност с интернет. Последните разработки на инженерните екипи са фокусирани върху първите стъпки към автономното шофиране – ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) системите.

Напредвайки в тази посока и с оглед разрастването като централен хъб на компанията, Вистеон България организира първия Хакатон с автомобилна насока. Нашата цел е да намерим съмишленици и обединим усилията си около по-интелигентни и безопасни системи в автомобила. Нека вдъхнем живот на идеите си, а защо не и да станете част от нашия екип и да получите възможност да се развивате, работейки над колите, за които винаги сте мечтали!

РЕГЛАМЕНТ

Имате идея? Изпратете ни я в кратко писмено резюме до 15 март.

На първи кръг ние ще прегледаме всички кандидатури и ще подберем десетте най-добри спрямо следните критерии, подредени по важност в низходящ ред:

1. Идеята се вписва в целите на Хакатона
2. Идеята представлява решение без налична алтернатива в автомобилната сфера (уникалност) или представлява значително по-добра реализация на вече съществуващо решение (оптимизация)
3. Основните функционалности на идеята могат да бъдат разработени за предвиденото време и с наличното оборудване за Хакатона
4. Реализираната идея може да бъде тествана с наличния хардуер

На 19-ти март избраните идеи за резлизация на втори кръг ще бъдат публикувани на сайта, а ние ще се свържем с авторите им с официална покана. Разработването на идеите ще се състои на 28 март в технологичния център на Вистеон. От наша страна ще осигурим оборудване и ментори, така че си носете само идеите, лаптопите и доброто настроение!

На 29-ти март ще тестваме с реален автомобил реализираните идеи и ще излъчим победителите на специална церемония.

1

МАТЕРИАЛИ

Всеки участник/екип ще разполага с:

  • Raspberry Pi (мини компютър на една платка)
  • тъчскрийн (около 20смх10см)
  • мини камера
  • спийкър (аудио изход)
  • устройство за следене на данни от автомобил (скорост, предавка, позиция на педали и т.н – всичко, което може да се достъпва като стандартна диагностика на автомобил)
  • Базов софтуер с отворен код, който разпознава грубо човешки очертания на изображението на камерата
2

ЦЕЛ

Ние във Вистеон винаги мислим за бъдещето – това е част от работата ни, да бъдем не просто една крачка напред пред конкурeнцията, а да предлагаме уникални решения за автомобилите. Затова целта ни е заедно с вас да създадем софтуер с отворен код (допълващ базовия), който ползва входните данни (камера + данни от автомобила), за да идентифицира опасни ситуации на пътя (разпознаване на човек на пътно платно, сравнение дали текущата скорост надхвърля максималната) и да известява шофьора чрез звукова и/или графична индикация на дисплея.

3

ТЕСТ

Всички знаем, че нещата вървят гладко, докато не започнем да тестваме. Във Вистеон обаче тестът е много по-завладяващ, отколкото бихте си представили. Реализираните решения ще бъдат тествани на предварително заснет сценарий, а защо не и директно чрез един тест драйв.

Не оставяйте добрите си идеи да се превърнат само в спомени!

НАГРАДИ

 

ВАУЧЕР ЗА 500 ЕВРО

 

ПОЛЕТ + ХОТЕЛ + БИЛЕТИ ЗА АВТО ИЗЛОЖЕНИЕТО В БОЛОНЯ

2 дни в периода от 1 до 9 декември 2018 (за до 3 души)

 

ВАУЧЕР ЗА 300 ЕВРО

ЗАПИШИ СЕ

Първият етап на Хакатона приключи. Благодарим ви за изпратените идеи.

Списък с финалистите можете да намерите тук.

КАУЗА

Вистеон България застава зад каузата за разумно шофиране по пътищата. В тази връзка обединяваме усилията си за ефективен софтуерен продукт, който да предупреждава шофьорите за опасни ситуации на пътя с цел предотвратяване на инциденти. И това решение да е достъпно за всички водачи и автомобили.

ПАРТНЬОРИ

Създай бъдещето на автомобилите! Запиши се сега и участвай в Хакатон. Попълни формата, като всички полета, обозначени с *, са задължителни. Напишете името на своя отбор, ако идеята, която представяте, е отборна.
Auto-Bild-logo-2018